Welkom op het sport­bestuurders­platform!

Het sportbestuurdersplatform is de community die  
721 bestuursleden van sportclubs uit diverse takken van 
sport on- én offline met elkaar verbindt.

Recente vragen

Profielfoto van Henk de Vries
Henk de Vries 4 weken geleden

Informatie centraliseren binnen bestuur

We hebben als bestuursleden allemaal veel info. op onze eigen PC's en vinden dat dit gecentraliseerd moet worden.  Hoe hebben jullie dit georganiseerd?

Profielfoto van Theo Bussink
Theo Bussink 4 weken geleden

Voor onze berichtgeving aan de leden gebruiken we Gmail. Daar hebben alle drie de bestuursleden toegang toe. De secretaris bewaart alle informatie.

Profielfoto van Henk de Vries
Henk de Vries 4 weken geleden

VOG verklaringen

We willen VOG verklaringen aanvragen voor trainers die kinderen onder de 18-jaar trainen. Wie heeft hier ervaring mee en wat is de simpelste manier om dat te organiseren?

Profielfoto van Wouter Bokhove
Wouter Bokhove 4 weken geleden

Voor onze gymnastiekvereniging vragen we voor alle vrijwilligers (vanaf 14 jaar!) een VOG aan. We maken hierbij gebruik van de 'Regeling Gratis VOG' (https://www.gratisvog.nl/). In het begin was het even zoeken, maar via deze website kan je als vereniging een VOG aanvragen (voor een vrijwilliger): https://mijn.justis.nl/vog/vogorganisatie/inloggen.htm. Je moet op deze website inloggen met eHerkenning niveau 2+ (een soort DigiD voor organisaties; zie https://www.eherkenning.nl/nl voor meer informatie). Wij hebben deze bij Digidentity geregistreerd. De kosten hiervan zijn zo laag, dat je dat er bij één VOG-aanvraag al 'uit' hebt.

Organisatorisch hebben we dit geregeld door een Excel-overzicht in onze 'zakelijke' Google Drive waarin we bijhouden wie vrijwilliger is, of de vrijwilliger ouder is dan 14 en wanneer een VOG-aanvraag is klaargezet, afgegeven en ingezien door een bestuurslid.

Let op: als vereniging mag je - in tegenstelling tot bedrijven - de VOGs niet houden. Je moet de (originele) VOG controleren en vervolgens weer teruggeven aan de vrijwilliger.

Inmiddels bestaat er ook een digitale VOG. Daarmee wordt het papieren proces overgeslagen en kan de vrijwilliger een digitale VOG direct doorsturen naar de vereniging, die de VOG inhoudelijk kan controleren (en kan controleren of de VOG echt is): https://www.justis.nl/producten/verklaring-omtrent-het-gedrag/informatiepagina-digitale-vog

Inspiratie

Familie instuif
11 juli 2024
Familie instuif

Ieder jaar geven we de laatste zwembadtraining voor de grote vakantie familieleden van onze leden de gelegenheid om ook eens de onderwaterwereld te verkennen. Blijft altijd leuk om met (klein)kids samen...

Profielfoto van Luuk Tomson
2 weken geleden
Schaakclubs leren van elkaar bij de Schaak-Off
10 januari 2024
Schaakclubs leren van elkaar bij de Schaak-Off

Ook bij het schaken is digitale marketing niet meer weg te denken. De voorronden van de Schaak-Off kende mooie cijfers. Van de meer dan 1.000 deelnemers bij 75 clubs,

Profielfoto van Eric van Breugel
6 maanden geleden
Maak kennis met Bridge
18 juli 2023
Maak kennis met Bridge

Een eenvoudige en getrapte kennismaking met bridge, trekt meer geïnteresseerden dan gelijk een beginnerscursus.

Profielfoto van Han Dumas
1 jaar geleden

Thema's uitgelicht

Accommodatie
Accommodatie
Een fijne en duurzame accommodatie draagt bij aan de uitstraling en de sfeer van de club.
129 vragen - 2 inspiratie
Bestuurdersrol
Bestuurdersrol
Wat is de kern van het besturen van een club? Dat is wat ons betreft: anderen in staat stellen zich in te zetten voor de club. Daarmee maak je ruimte om je als bestuur bezig te houden met grote uitdagingen en kansen voor de toekomst.
237 vragen - 2 inspiratie
Clubkader
Clubkader
Alles wat met de inzet van trainers, coaches, clubscheidsrechters, -officials, -juryleden, assistenten en professionals te maken heeft, behoort tot dit thema.
106 vragen - 1 inspiratie
Communicatie
Communicatie
Eén van de basisvoorwaarden om goed te kunnen functioneren als (bestuur van een) vereniging is heldere interne - en externe communicatie.
107 vragen - 7 inspiratie

Groepen

Semi-open groep

Triathlon

Het sportbestuurdersplatform is de community die bestuursleden binnen de sport met elkaar verbindt. Deelnemers kunnen elkaar helpen, informeren en inspireren. Kortom; samenwerken aan sterke clubs!...

0
bijdragen
0
reacties
9
leden
Semi-open groep

Gymsport

Het sportbestuurdersplatform is de community die bestuursleden van sportclubs uit diverse takken van sport on- én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en...

0
bijdragen
0
reacties
30
leden
Semi-open groep

Handbal

Het sportbestuurdersplatform is de community die bestuursleden van sportclubs uit diverse takken van sport on- én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en...

1
bijdrage
0
reacties
132
leden